Mohlin och Nyström – Den andra systern

Förra året gjorde Mohlin och Nyström succé med Det sista livet – nu kommer uppföljaren Den andra systern. Det är den andra delen i serien om FBI-agenten John Adderley, som har flyttat från USA till sin uppväxtstad Karlstad.

Mohlin och Nyström - Den andra systern
Mohlin och Nyström – Den andra systern

Handling

Alicia Bjelke är teknisk chef på Raw, ett dejtingföretag hon har grundat med sin syster Stella. Medlemmarna på Raw matchas ihop på ett nytt och unikt sätt. Företaget får mycket uppmärksamhet i media.

Stella är Raws ansikte utåt. Alicia, alkoholiserad och med ett brännskadat ansikte, får stå tillbaka för sin syster. Stella hittas mördad och snart förstår Alicia att mördaren även är ute efter henne.

Mordet på Stella hamnar på John Adderleys bord. Samtidigt får han besök av en före detta kollega från FBI. Privatliv och arbete flätas ihop och John tvingas vara kreativ för att rädda sig själv.

Mohlin och Nyström - Den andra systern
Mohlin och Nyström – Den andra systern

Mina tankar

Jag har inte läst den första boken i serien utan började direkt med Den andra systern. Det var inga problem att lära känna karaktärerna eller förstå handlingen, men flera detaljer från fallet i första boken avslöjades. Så ett tips är att börja från början i serien om du har planerat att läsa alla böcker om John Adderley.  

I Den andra systern har Mohlin och Nyström skapat ett intressant persongalleri. Karaktärerna skalas av i precis lagom takt. Inte för mycket, inte för lite. Det är en svår avvägning men författarna har lyckats bra.

Berättelsen uppehåller sig inte särskilt mycket kring det tekniska polisarbetet. Det är karaktärerna och utmaningarna de ställs inför som står för framåtrörelsen. Jag är svag för deckare med mycket polisarbete, som Michael Connelly, men Mohlin och Nyström har gjort ett bra jobb och jag är imponerad av Den andra systern.   

Betyg: Bra

Frågor

  • Vad tycker du om Mohlin och Nyström – Den andra systern?
  • Vilken typ av deckare föredrar du?

Fakta

Författare: Peter Mohlin och Peter Nyström

Förlag: Norstedts

Kategori: Deckare

Utgiven: 2021-03-31

Antal sidor: 344

Förlagets beskrivning: LÄNK

Övrigt

Nu är våren här. Fast det kändes lite höstigt med massa torra löv i skogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.